Beheer park Wernhoutsburg
’t Paterke VOF vervult een onderhoud- en beheerfunctie in die vergelijkbaar is met die van een uitgebreide technische dienst op een resort, pretpark en/ of een recreatieve accommodatie. Buiten de opgesomde 40 uur werk per week zoals omschreven wordt de afweging gemaakt om niet acuut noodzakelijke storingen door te schuiven naar reguliere werktijden. Dat neemt niet weg dat Beheer wel 24 uur per dag , 7 dagen per week bereikbaar is. Veel bewoners respecteren het feit dat Beheer ook recht heeft op vrije tijd. Helaas zijn er enkelen waarbij het verwachtingspatroon is dat wanneer zij een kwestie melden deze ook stande pede opgelost wensen te zien.
Die 100% garantie kan nimmer afgegeven worden. Zo doen zich wel eens meerdere calamiteiten voor op een hoegenaamd gelijk tijdstip. Dan dien je prioriteiten te stellen.
De disciplines van Beheer zijn onderverdeeld in 5 categorieën, gekoppeld aan 5 herkenbare kleuren:

Paars: Alles wat wijst op dienstverlening
Activiteiten receptie m.b.t. Park Wernhoutsburg:
De gemeente Zundert heeft Park Wernhoutsburg de verplichting opgelegd om restafval ( het zogenaamde huisvuil zoals dat elders wordt verzameld) aan te bieden in de daarvoor speciaal ontworpen witte vuilniszak met logo van de gemeente. De stuksprijs bedraagt € 2,50 waarmee de bewoners ontlast zijn van gemeentelijke afvalstoffenheffing. De witte zak is te koop bij de receptie en wordt aan huurders per facturatie verrekend. Het verbruik van de zakken wordt dagelijks bijgehouden.
Aankoop van nieuwe slagboompassen geschiedt eveneens bij de receptie.
Pakketten bewoners:
Er biedt zich dagelijks een keur van vervoersdiensten aan: FedEx, UPS, GLS, DHL, PostNL, Koopmans, Trunks, DPD, Fleurop en nog een aantal met niet onthouden namen. Medio 2022 doen de diensten geen afleveringskaartje meer in de brievenbus. In principe is alles tegenwoordig gedigitaliseerd en kan de besteller het pakket volgen online. Doch niet iedereen verdiept zich hierin.
Ondanks de openingstijden van de receptie (buurtwinkel) houden bezorgdiensten hier geen rekening mee. Deels te begrijpen, echter de werkdruk, (uitgedrukt in uren) wordt hierdoor extra belast. De hele dag de receptie als ‘geopend’ bezetten brengt andere werkzaamheden in het gedrang. Mede door de corona pandemie zijn de pakketbestellingen sinds 3 jaar enorm in omvang toegenomen: Begin 2020 waren het gemiddeld 10 pakketten op een dag; thans zijn dat er gemiddeld 50 per dag. En het aantal neemt, in tegenstelling tot de pandemie die gelukkig tot het verleden behoort, nog steeds toe.
In de receptie worden de pakketten op adres gesorteerd. Dagelijks komt het voor dat er door verschillende diensten op verschillende tijdstippen gedurende de dag pakketten worden geleverd voor 1 adres. De verwerking van pakketten en levering aan bewoners op een dienstverlenende manier neemt dagelijks zo’n 3 uur in beslag:
- Pakketten aannemen.
- Pakketten sorteren voor 1 adres.
- Pakketten rangschikken.
- Adressen en/of naam controleren.
- Adressen aanvullen.
- Personen bij adres zoeken.
- WhatsApp nr opvragen.
- Foto aan besteller versturen.
- Een enkeling heeft geen WhatsApp, (je moet maar net weten wie). Die ontvangen doorgaans een Sms tekstbericht.
Bovenstaande uitvoering verloopt als de gesmeerde bliksem. Incidenteel zit er een kink in de kabel (van de levering).
Het manco is bijna altijd snel herleidbaar:
- Er is een nieuwe chauffeur die niet bekend is met de dienst op het park.
- Men komt op een abnormaal tijdstip met alle gevolgen van dien: pakket in de tuin geslingerd bij familie van Nispen op 16a (net buiten het park).
- Op de brievenbussen achtergelaten.
- Treintje gereden achter een parkbezoeker aan het park op en op eigen initiatief rondjes gaan rijden met alle gevolgen van die daar weer aan verbonden zijn:
- Slechte weeromstandigheden.
- Tegen de inrichting rijden.
- Te hard rijden.
- Draaien op doodlopende stukken waardoor er schade aan tuinafrastering wordt veroorzaakt.
- Wanneer niemand thuis aangetroffen het pakket in de tuin neergezet.
- Omdat men doorgaans niet bekend is met de nummeriek in het park (huisnummers op de elektrakasten i.p.v. vermeld op de gevel van de woning naast de voordeur) wordt een pakket ook vaak op een verkeerd adres achtergelaten.
Kortom allemaal zaken die leiden tot de conclusie dat het verstandiger en veiliger is om alle leveringen te stroomlijnen via de receptie. Ook meldingen van grootgoedleveringen zijn verstandig om vooraf te melden: zowel voor een soepel verloop voor de leverancier als voor medebewoners die vertraging hiervan kunnen ondervinden, zoals weg versperring etc.
Een erkent PostNL agentschap worden is niet aan de orde. Dat betekent:
a. dat andere leveranciers hier niet mogen afleveren. PostNL heeft het alleenrecht en
b. houdt dat in dat ook bewoners van buiten het park hun zending hier mogen laten brengen, hetgeen nog meer de werkdruk verhoogt.
Sinds juli 2022 heeft de buurvrouw op Kleine Heistraat 14 ( buiten het park) een zelfstandig DHL punt alwaar bewoners ook hun bestelling heen kunnen laten sturen. Zij hanteert andere openingstijden.
Wat bewoners/ bestellers vaak vergeten, doch gemakkelijk terug te vinden is, zijn de openingstijden van de receptie: die staan vermeld op de Whatsapp foto als je het Whatsapp profiel bekijkt.
De totale tijd dat de receptie open is voor bewoners is 29,5 uur. Tussen 12:30 uur en 17:00 uur is het bijna niet mogelijk om de receptie te verlaten voor andere werkzaamheden. De bezorgdiensten weten echter telkens te arriveren wanneer de receptie onbemand is, wat de totale tijd op de receptie op 52 uur brengt.
Verder is het wenselijk om de receptie uit te breiden voor de pakketten. Er zijn gesprekken geweest met Van Erp hierover, maar zij willen de huurprijs van de receptie aanzienlijk verhogen. We betalen momenteel € 733,26 per maand. De bediening van de slagboomtelefoon behoeft geen uitleg en vindt 24/7 plaats. Dit zal ongeveer 50 keer per dag zijn, van 06:45 tot 22:00 uur. Er zijn uitzonderingen in de nacht waarbij aangebeld wordt.”