Op 1 juni 2016 heeft de Raad van State naar aanleiding van bezwaren van de Vereniging van Eigenaren en bewoners van Parc Patersven het oorspronkelijke gemeentelijke plan uit 1997, dat uitgaat van een recreatiepark en dus geen permanente bewoning toestaat, goedgekeurd.
Wel waren er een aantal aanpassingen nodig die normaal gesproken gelden voor een woonerf/woonwijk in stedelijk gebied. Zo zijn onder andere de straten verbreed en verhard, en is de waterhuishouding aangepakt.


Dankzij een naamswijziging naar Park Wernhoutsburg heeft de locatie zich weten te ontdoen van een recreatief imago. Veel huizen zijn inmiddels van eigenaar veranderd, grondig verbouwd en gemoderniseerd. Met de verschuiving van recreatie naar permanent wonen is ook grotendeels de seizoenarbeider uit het straatbeeld verdwenen. De huidige bewoners genieten van een vast inkomen bij lokale werkgevers.
Maar de huidige technologie en industrie leren ons dat bewoners, allen in het bezit van een auto, er niet om treuren om enkele kilometers verder te rijden en hun werkterrein uit te breiden naar de Randstad, West-, Midden- & Oost-Brabant en het Belgische achterland, niet te vergeten de aantrekkingskracht van de regio Antwerpen.
Mede door de woningnood van de afgelopen 25 jaar zijn recreatieparken in heel Nederland bewoond geraakt door mensen die er niet recreëren, maar langdurig wonen, of dat nu binnen de bestaande woningwetten valt of niet. De politiek is zich terdege bewust van het feit dat deze tijdelijke noodoplossing allang geen tijdelijke oplossing meer is en dat de woningwet hierop moet worden aangepast.
Wat betreft Park Wernhoutsburg: er staan ongeveer 430 vrijstaande woningen in het park. Daarvan worden er circa 280 bewoond door huiseigenaren zelf. Ongeveer 50 woningen worden verhuurd door huiseigenaren. Circa 100 woningen worden verhuurd via Beheer, de partij die door de Vereniging van Eigenaren is aangewezen om dit te regelen. De samenwerking met de vereniging brengt veel meer met zich mee.
’t Paterke VOF vervult een onderhouds- en beheerfunctie die vergelijkbaar is met die van een uitgebreide technische dienst op een resort, pretpark of recreatieve accommodatie. Buiten de 40-urige werkweek is er ook piketdienst om noodzakelijke storingen en onvoorziene calamiteiten te coördineren.